Waar en wanneer komen scholieren nou nog in aanraking met andere materialen en gereedschappen dan papier en kwasten? Handvaardigheidlokalen of vakdocenten zijn er op scholen (bijna) niet meer. Terwijl het creatieve proces zo essentieel is in de ontwikkeling en we makers in de toekomst keihard nodig hebben!

Als leerkracht kom je met je schoolklas (bovenbouw basisschool en voortgezet onderwijs) een ochtend of middag naar De Makerij om daar aan de slag te gaan onder leiding van een van onze Meesters . De beleving en het plezier van het zelf maken staan centraal. De kinderen of jongeren maken in die tijd een object dat ze zelf mooi vinden, binnen de kaders die ze van een van onze Meesters krijgen. Die kaders maken het mogelijk om in die paar uur iets te maken én af te ronden. Ze gaan dan naar huis met een creatie die past bij hun belevingswereld, die ze zelf kunnen gebruiken en waar ze trots op kunnen zijn.

Je kunt kiezen voor

  • een eenmalige excursie met de eigen klas naar De Makerij
  • langskomen met klusklassen, met leerlingen voor wie het fijn is even met hun handen bezig te zijn in plaats van met hun hoofd

Geen kosten voor schoolklassen

We zijn ons ervan bewust dat budgetten bij scholen beperkt zijn. Graag nemen we deze drempel weg door de financiering op een andere manier te organiseren. De workshops zijn voor scholen dan ook kosteloos. Dat maakt het mogelijk zo veel mogelijk Rotterdamse leerlingen een bezoek te laten brengen aan De Makerij.

Vervoer

Mocht de locatie van De Makerij niet op loopafstand van school liggen, dan is het mogelijk busvervoer te regelen via BUZZ010. De Makerij is daar opgenomen in het overzicht van bestemmingen. Zodra bekend is vanaf welke datum er online gereserveerd kan worden, staan we ook bij BUZZ010 op de site.

De Makerij, ook iets voor jouw klas?

Willen jullie ook bij De Makerij aan de slag? Laat het ons weten, dan bespreken we de mogelijkheden.

Interesse? laat het ons weten!