Waar en wanneer komen scholieren nou nog in aanraking met andere materialen en gereedschappen dan papier en kwasten? Handvaardigheidlokalen of vakdocenten zijn er op scholen (bijna) niet meer. Terwijl het creatieve proces zo essentieel is in de ontwikkeling.

Docenten komen met hun schoolklas (bovenbouw basisschool en voortgezet onderwijs) een ochtend of middag naar De Makerij om daar aan de slag te gaan onder leiding van een van onze Meesters . De beleving en het plezier van het zelf maken staan centraal.

Je kunt straks kiezen voor

  • een eenmalige excursie naar De Makerij
  • periodieke bezoeken als onderdeel van het lesprogramma
  • langskomen met klusklassen, met leerlingen voor wie het fijn is even met hun handen bezig te zijn in plaats van met hun hoofd.

Geen kosten voor schoolklassen

De Makerij is een sociale onderneming die is opgericht om talent en creativiteit te laten opbloeien. We zijn ons ervan bewust dat kosten voor scholen lastig zijn. Graag nemen we deze drempel weg door de financiering op een andere manier te organiseren. Daardoor kunnen zo veel mogelijk Rotterdamse leerlingen een bezoek brengen aan De Makerij. De workshops zijn voor scholen dan ook helemaal gratis.

De Makerij, ook iets voor jouw klas?

Willen jullie straks ook in De Makerij aan de slag? Laat het ons weten, dan houden we je op de hoogte.

Interesse? Neem contact met ons op!