Ben je actief in de vastgoedwereld binnen de Gemeente Rotterdam, of als ontwikkelaar, belegger of corporatie? Wellicht kunnen we iets voor elkaar betekenen!

Voor een wijk of locatie kan De Makerij een aantal rollen vervullen:

  • placemaking in een gebied dat over een aantal jaar (her)ontwikkeld wordt
  • ontmoetingsplek in een wijk, en daarmee versterking van de sociale cohesie
  • reuring in de plint, diversiteit in het aanbod

De Makerij ontvangt haar gasten overdag (schoolklassen) en in de avonden en weekends (hobbyisten). En alle dagen zijn er Meesters aan het werk, waardoor er op ieder moment wel wat gaande is. Positieve reuring in de wijk!

Op zoek naar passende locaties

Een fantastische eerste locatie hebben we inmiddels gevonden, in De Hillevliet! Zodra die ‘op stoom’ is, gaan we uitbreiden. De komende jaren willen we een aantal werkplaatsen verspreid over de stad openen, waardoor we groeien in capaciteit en gemakkelijker bereikbaar zijn voor een grote groep Rotterdammers. Naar wat voor locatie zijn we op zoek? Vanuit onze visie dat makers en het maken meer aandacht en waardering verdienen, zijn we op zoek naar een locatie die gezien mag worden. Bij voorkeur in, of aan de rand van een woonwijk. Uiteraard moet het een plek zijn waar een werkplaats kan functioneren. Dat betekent voldoende vierkante meters (200+) en uiteraard de mogelijkheid om met een groep kinderen aan het werk te gaan. Maar zie je andere mogelijkheden, dan staan we daar uiteraard voor open!

Heb je een geschikte ruimte of wil je ons helpen in onze zoektocht, laat het ons weten!

Maatschappelijke ambities?

Heb je als vastgoedorganisatie ook een social return verplichting, vanuit een opdracht voor een corporatie, de gemeente, of een andere aanbestedende dienst? Of een sterke MVO-ambitie? Lees dan hier verder. Wij bieden ondernemers namelijk een unieke mogelijkheid om ambities op het gebied van maatschappelijke impact vorm te geven.

 

Hierover met ons in gesprek? laat het ons weten!