28 juni 2024

We brengen graag onze Mogelijkmakers onder de aandacht uit de beginfase. Dat zijn organisaties die De Makerij (financieel) mogelijk hebben gemaakt en daarmee indirect impact maken.

Te beginnen met Citylab010 die het ons mogelijk maakte de stap te zetten van concept naar uitvoering. Met deze opstartsubsidie konden we een huurverplichting aangaan en onze ruimte in De Hillevliet geschikt maken als werkplaats. Goudsmid Heijkoop stopte en droeg hun inventaris aan ons over, Fullhouse B.V. maakte dit voor ons mogelijk. Smawa en Rabobank -vanuit hun Coöperatiefonds- droegen bij in de opstartfase. Andere Mogelijkmakers waren bovendien ERA Contour, HD Groep, buroDesk, Mquality die bijdroegen aan onze continuïteit. De een loste hiermee een deel van de social return verplichting in, de ander gaf met hun bijdrage aan De Makerij invulling aan de eigen mvo-ambitie. Tenslotte ook Zadkine Startcollege en Nationaal Programma Rotterdam Zuid die via De Makerij investeerden in de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Al deze Mogelijkmakers vinden het belangrijk kinderen en jongeren iets te laten maken met hun handen. De wereld van kinderen en jongeren in deze stad te verruimen. En… zijn enthousiast over de aanpak van De Makerij, waarin we de beleving van het zelf maken centraal stellen. Wij hebben namelijk de overtuiging dat we met een positieve beleving bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en we een zaadje kunnen planten bij kinderen en jongeren voor het makerschap in de toekomst. In wat voor vorm dan ook, voor hobby, opleiding of uiteindelijk werk.

Door deze Mogelijkmakers kunnen wij de workshops kosteloos aanbieden aan scholen en daarmee veel kinderen en jongeren bereiken. Ongeacht de financiële situatie van scholen en/of ouders. Bovendien bieden we kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en faciliteren we een professionele werkruimte voor startende goudsmeden.

We zijn deze Mogelijkmakers ongelofelijk dankbaar voor hun support.

In een volgend nieuwsbericht vertellen we meer over nieuwe Mogelijkmakers.

Heb je als onderneming ook een sroi-verplichting en ben je op zoek naar ene manier om deze in te lossen? Laten we dan kennismaken. Via De Makerij is dat namelijk heel eenvoudig, en impact gegarandeerd.

Hoe je kunt bijdragen? Je leest het hier.